Inspiroitumista ja startupeja InnoFood-tapahtumassa
Innovaatioiden ja muutosjoustavuuden merkitys korostuu nykyisin ruoka-alan yrityksissä, erityisesti kestävän kehityksen ja vastuullisuuden vaatimusten myötä. Vihreä siirtymä ja ympäristökriisi ajavat yrityksiä arvioimaan strategioitaan ja kehittämään toimintaansa kestävämmäksi.
Esimerkiksi tanskalainen Blue Lobster yhdistää kestävän kalastuksen ja liiketoiminnan mobiilisovelluksen avulla, joka yhdistää kalastajat suoraan ravintoloihin. Näin ravintolat saavat tuoretta ja vastuullisesti pyydettyä kalaa, samalla kun kalastajien ansiot paranevat ja ympäristöystävälliset kalastusmenetelmät pääsevät käyttöön. Blue Lobster tähtää laajenemiseen Euroopan markkinoilla.
Tämäntyyppiset kestävät innovaatiot auttavat ruoka-alan pk-yrityksiä kasvamaan ja parantamaan kilpailukykyään jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä.
Lue koko artikkeli Blue Lobsterista ja muista ruoka-alan innovaatioista SeAMKin verkkolehdestä: ARTIKKELIIN->
Ota yhteyttä ja liity parveen
Etelä-Pohjalaisten oma kestävän kilpailukyvyn Riihi, kokoaa saman katon alle kestävään liiketoimintaan ja erityisesti kiertotalousteen liittyvää tietoa ja toimijoita. Pääpaino on pk-yritysten toimet ja tarpeet. Kysy meiltä tai kerro toimistasi kiertotalouden saralla. Tuo yrityksesi toimet näkyviksi, liity Riihen parveen.
Tilaa uutiskirje ja pysyt kuulolla
Kestävä liiketoiminta ja kiertotalous luovat mahdollisuuksia pysyä mukana muutoksessa, kilpailukykyisesti. Se luo uutta bisnestä! Tilaa uutiskirje ja kuulet uusista mahdollisuuksista osaamisesi kehittämiseksi. Kirjeen sisältö painottuu pk-yrityskenttään.